SAMSUN (AA) - CHP Havza İlçe Teşkilatında, genel başkanlık tarafından başlatılan "Temel Siyasi Eğitim" kapsamında, 2015 genel seçimlerinde aktif görev yapacak partililere danışmalar tarafından iki günlük eğitim verildi. 

CHP Havza İlçe Başkanı Hasan Topbulut, parti içi eğitimin yıllardan beri CHP’nin tüzüğünde olduğunu ancak pratikte uygulanmasında bugüne kadar istenilen yolun alınamadığını ifade etti.

Topbulut, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bu projeye çok önem vermekte ve ilerleyen yıllarda her türlü adaylık ve görev sürecinde de parti okuluna katılımın önemli bir kriter olacağını her fırsatta dile getirmektedir. Parti içinde üyelerimizin bilgi, birikim ve bilinç düzeylerini artırmak, parti ideolojisini benimsemeleri ve içselleştirmelerini sağlamak, ortak çalışma ve propaganda becerilerini artırmak eğitim çalışmaları ile olanaklıdır” dedi.

CHP tarihi, tüzüğü ve programı, sosyal demokrasinin temel ilkeleri ve halkla iletişim konularında derslerin verildiğini anlatan Topbulut, İki gün süren eğitimin sonunda katılımcılara proje oluşturmaları ve projelerini gerçekleştirmelerinin istendiğini anlattı.