SİNOP (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, muhtarların sorunlarını Meclis'te gündeme taşımaya devam edeceğini belirtti.

CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen yemekte muhtarlarla bir araya gelen Karadeniz, Sinop'un yerel ölçekte gelişimine katkı sunmak adına muhtarlarla uzun yıllardır güzel bir hizmet yolculuğu yaptıklarını söyledi.

Muhtarların sorunlarını çok iyi bildiğini ve söz konusu sorunları her platformda seslendirdiğini ifade eden Karadeniz, şöyle konuştu:

"Milletvekili olmamda merkez ilçe ve mahalle muhtarlarının çok büyük önemi ve katkısı var. Amaç Sinop ve köylerimizin güzelliği ise hedefimizde buysa başka hiçbir şey düşünmedik. İlimizi siyaset üstü tuttuk, birlikte el ele vererek yolumuza devam ettik. Sorunlarımız oturduk, konuştuk, çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. Muhtarlar için önümüzdeki hafta Meclis'te milletvekillerin gündem dışı söz hakkı oluyor. Ben de bu konuda konuşmak için şimdiden meclisten söz aldım. Sadece Sinop’un değil, Türkiye’deki muhtarlarımızın ortak sorunlarını masaya yatıracağım."

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de ortak paydalarının Sinop olduğuna işaret etti.

Sinop'un değişim ve dönüşüm içinde olduğunu anlatan Ergül, "Kısa süre önce dört köyümüzü belediye sınırlarına aldık. Muhtarlıkları yeni belediye seçimlerine kadar devam edecek. Daha sonra da mahalle muhtarı olarak görevleri devam eder diye düşünüyorum. Bu köylerin yaklaşık 10 bin nüfusu kent nüfusuna dahil edilmesiyle belediyemiz hem büyüyecek hem de gelirleri artacak." ifadesini kullandı.

Yemeğe, Milletvekili Karadeniz, Başkan Ergül, İl Başkanı Barış Ayhan, Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez ve partililer katıldı.