61SAAT HABER SERVİSİ - Listeye göre, Kılıçdaroğlu İzmir 2. bölge 1. sıradan aday olurken, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya 1. sırada gösterildi. İlhan Cihaner, Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Mustafa Balbay ve Haluk Pekşen gibi 50 vekil liste dışı kaldı. Sürpriz isimler listelerde yer aldı. 

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, 24 Haziran'da  gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin milletvekili  aday listesi kesinleştirildi.  Edinilen bilgiye göre, siyasi partilerin seçime katılacakları seçim  çevrelerine ait aday listelerini bugün en geç saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim  Kuruluna (YSK) bildirmeleri gerektiğinden, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, pazar  günü akşam saatlerine kadar partisinin milletvekili aday listesine son şeklinin  verilmesi üzerinde çalıştı.

CHP’nin içinden sızan son dakika bilgilerine göre CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen liste dışı kaldı. Pekşen’in yerine kimin geleceği mera konusu olurken bu kez son dakika bir iddia ortaya atıldı. 

Seçimlerde SP, İYİ Parti ve DP ile ittifak yapacak olan CHP’de Trabzon’da 2. Sıranın SP İl Başkanı Cevat Kurt’a ayrıldığı iddia edildi. 

İlk sırada ise CHP’nin emektar isimlerinden Eski Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın yer aldığı iddia edilirken 3. Sırada Nuri Aydın, 4. Sırada Ferda Kudunoğlu, 5. Sırada Emin Uludüz, 6. Sırada ise yeni eski Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir’in olduğu ileri sürüldü.  Ancak Özçilingir'in son anda listeden çıktığı ve yerine Mertcan Fero'nun girdiği kaydedildi.