BARTIN (AA) - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, başkanlık sisteminden en çok zarar görecek olanın Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu bildirdi.

Bartın Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen program kapsamında Bartın’a gelen CHP Uşak Milletvekili Yalım, parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’ye başkanlık sisteminin getirilmesiyle Milliyetçi Hareket Partisinin yok olacağını iddia etti.

Türkiye’nin, 93 yıldır parlamenter rejimle yönetildiğini ifade eden Yalım, şöyle konuştu:

"Atatürk, 93 yıl önce kurduğu parlamenter sistemin devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gelecek olan başkanlık sisteminden en çok zarar görecek olan da Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Yok olacaksınız, 44 yıllık partinizi yok edecekler. Çünkü, CHP belli bir oy potansiyeline sahip. Ya daha da büyüyecek ya da olduğu yerde kalacak, Aynı şekilde AKP de büyüyecek ya da olduğu yerde kalacak. Ancak ikinci turdan itibaren o partinin oyları kalmayacak. Bundan dolayı da gelecek olan başkanlık sisteminde özellikle dar kesim seçim sisteminde Milliyetçi Hareket Partisi gibi bir parti kalamayacağını belirtmek istiyorum. Bundan dolayı da herkesin partisine sahip çıkması gerektiğinin de altını çizerek başkanlık sistemine de hep birlikte hayır demeliyiz."