GÜMÜŞHANE (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Türkiye’de cumhuriyet tarihine baktığınız zaman ilk kez bir parti seçim güvenliği açısından milletvekili görevlendiriliyor. Demokrasimiz açısından üzücü bir olay." dedi.

Tarhan, partisinin İzmir Milletvekili Murat Bakan ile Gümüşhane İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, partilerinin 24 Haziran günü "seçim güvenliğinin sağlanması için" 5 kente 12 milletvekili gönderdiğini hatırlattı.

Kendisinin de Bakan ile birlikte Gümüşhane'de görevlendirildiğini aktaran Tarhan, "Türkiye’de cumhuriyet tarihine baktığınız zaman ilk kez bir parti seçim güvenliği açısından milletvekili görevlendiriliyor. Demokrasimiz açısından üzücü bir olay. Türk halkı geçmişte sandıklara her zaman sahip çıkıp, her zaman hangi parti iktidara gelirse gelsin o partiyi alkışlamıştır. Ama bir yıl önce yaşadığımız referandumda YSK'nın mühürsüz oylarla ilgili adaletsizliği, hukuksuzluğu yaptığı o günden sonra Türkiye'de sandığa güven duyulmadı." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmalarında kendilerine en çok sorulan sorunun "Sandığa sahip çıkacak mısınız?" olduğunu ileri süren Tarhan, şunları söyledi:

"Aslında sandığa sahip çıkması gereken YSK, il ve ilçe seçim kurulları. Murat Bakan ve ben Gümüşhane'de oy kullanacağız. Kendimize kendi memleketimizde oy veremeyeceğiz. Vali beyle, kaymakamlarla, seçim kurullarıyla görüşeceğiz. Gümüşhane’de bugüne kadar yapılan mücadelenin hakkı olan oylara sahip çıkmak için üç gün birlikte bu bölgede çalışma yürüteceğiz. Gümüşhane halkına ve sandık başında hangi partiden olursa olsun hemşehrilerime güveniyorum. Gümüşhane insanı dürüsttür, demokrattır, vatanına bağlıdır, milletini sever. Sandıklara hangi parti görev verirse versin sahip çıkacaklarını, halkın iradesine saygı duyacaklarını düşünüyorum. Biz onlara güç vermeye, destek vermeye, moral vermeye geldik."

İzmir Milletvekili Murat Bakan da seçim güvenliği için genel merkezlerinin özel bir çaba sarf ettiğini ve 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemine değindi.