Afrika’nın sahra altı yoksul ülkelerinden Cibuti’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) sağlık alanında projeleri devam ediyor.
Daha önce TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen 6 ambulansın Cibuti Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesine yönelik projenin devamı olan acil yardım teknikleri ve ambulansların etkin kullanımına yönelik eğitim projesi, TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Proje dahilinde 6 doktor, 6 sürücü ve 20 sağlık personelinden oluşan toplam 32 kişiye dört gün boyunca eğitim verildi. Cibuti’nin çevre şehirlerinden de katılımın olduğu eğitimde doktorlara ve sağlık personeline ambulans ekipmanlarının etkin kullanımı, medikal ekipman ve temel acil tıp eğitimi, sürücülere ise araç bakımı, araç şarj ve lastik değişimi, süspansiyon kontrolü, arıza tanımlama ve basit arıza giderme eğitimi verildi.
Tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Cibuti’de TİKA’nın hayata geçirdiği eğitime katılan sağlık personeli, Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Yerel medya kuruluşlarında da geniş yer bulan eğitim Cibuti halkının beğenisini kazandı. TİKA’nın Cibuti’de sağlık alanında işbirliği projelerine devam edeceği belirtildi.
(İHA)