SAMSUN (AA) - Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, ilçede yaban domuzlarının ekili alanlara zarar verdiğini belirtti.

Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde, yabani domuzların kırsal mahallelerdeki kılçıksız buğday, ayçiçeği, mısır ve şeker pancarı ekili alanlara zarar verdiği konusundan şikayetlerin arttığını söyledi.

Özellikle Karga, Kemaliye, Küflek, Gelincik ve Çelikalan mahallelerinden gelen şikayetlerin yoğunlukta olduğuna işaret eden Genç, "Havza Ziraat Odası olarak hızlı bir şekilde yaban domuzlarının vermiş oldukları zararların ekonomik boyutlarını tespit için çalışma başlattık. Çiftçilerimizden, büyük zarar veren yaban domuzları için sürek avı için istekler geldi." dedi.

Hazırlanacak rapor doğrultusunda ilçede sürek avı için gerekli müracaatların yapılacağını belirten Genç, şunları kaydetti:

"Bu konu bizler için çok önemli. Yabani domuz sayısı her geçen gün artmakta. Arazide yiyecek yetersiz olunca bu hayvanlar ekili alanlara zarar vermeye başladılar. Özellikle hayvanlar kılçıksız buğday, ayçiçeği ve mısır tarlalarına dadanmakta. Bu da hem çiftçimizin hem de ülkemizin ekonomisine büyük zarar vermekte. En kısa sürede sürek avı için Doğa Koruma ve Milli Parklar Samsun Bölge Müdürlüğüne gerekli müracaatı yapacağız."