GİRESUN (AA) - Giresun'da yayladaki evinin bahçesinde yetiştirdiği çilekten elde ettiği gelirle umreye giden kadın gelecek yılki ürünün kazancıyla da hacca gitmek istiyor.

Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Kulakkaya yaylasında çilek yetiştiren Fatma Uzun (56),  AA muhabirine, yaklaşık 10 yıldır çilek yetiştirdiğini anlattı.

Çilek bahçesini geçen zaman içerisinde iki dönümlük alana yaydığını ifade eden Uzun, "Buradan aldığım kökleri başka yerlere diktim. Geliriyle geçen sene umreye gittim. Yiyeceğimi, içeceğimi de çilek parasıyla alıyorum, çocuklarıma harçlık veriyorum" dedi.

- Kendi kazandığı parayla hacca gitmeyi tercih ediyor

Bu yıl çilek üretiminden 5 bin lira civarında para biriktirdiğini belirten Uzun, şöyle konuştu:

"Kendi ellerimle kazanıp umreye gitmek çok güzel bir duygu, seneye de hacca gitmek istiyorum. Çocuklarımdan para istemedim. Biz verelim dediler kendi kazancımla gitmek istedim. Bu yıl da umreye gitmek için yeterli parayı kazandım ama eşim rahatsız olduğu için gidemiyorum. Gönlüm hep orada, insan oralarda çok mutlu oluyor."

Uzun, kutsal toprakları bir kez daha görmek istediğini dile getirerek, "Oralarda çok güzellikler var ağlayarak gittim, Allah nasip etti inşallah bir daha nasip eder, gitmeyi çok istiyorum" ifadesini kullandı.