Törene İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Kemal Süleyman, Genel Sekreter Doç.Dr.Halit Çınarka, Ortahisar Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürü Sema Sarıkoç, Trabzon Defterdarlığı Sivil Savunma Uzmanı Gürbüz Şahin, Genel Sekreterliğimiz Sivil Savunma Uzmanı Hasan Ali Mazlum,Sivil Savunma Uzmanı Ömer Çebi ve kursiyerler katıldı.

10 gün süren kursta; Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinden 10, Halk Sağlığı Müdürlüğünden 17 ve Ortahisar Kaymakamlığından 1 kişi olmak üzere toplam 28 sivil savunma amiri katılmış olup, bu kursa katılan kursiyerlere; afet ve acil durumlar ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin mevzuat, planlama, koruyucu güvenlik, tesis güvenliği, yangın bilgisi ile KBRN tehdit ve tehlikelerine karşı alınacak önlemler konularında bilgiler verilip, kursiyerlerin bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

Genel Sekreter Doç.Dr.Halit Çınarka kapanış konuşmasında; “İşini sağlama almak, gerekli hazırlıkları tamamen yapmak bizlerin görevi”diyerek emeği geçenleri ve katılım belgelerine hak kazananları tebrik etti.

Tören; Sivil Savunma Amirleri Hazırlayıcı Temel Eğitim Kursu’na katılan adaylara sertifikaları takdim edilerek son buldu.