Ankara’nın kavgaları ve olayları ile meşhur semtlerinden Çinçin, artık beyaz perdede.
Türkiye’nin ilk profesyonel web dizisi olarak başlatılan “Yolunda A.Ş.” Çinçin halkının da yoğun desteği ile Kasım ayında beyaz perde ile buluşacak. ‘Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları Hikâyesi’ adlı filmde, Çinçin Mahallesinde yaşayan 3 gencin, mahallenin ortak sorunlarına çözüm bulma mücadeleleri aktarılacak. Filmin başrollerini Erdağ Yenel, İbrahim Aymergen ve Emre Budak üstlendi. Sinema filminde Mehmet karakterini canlandıran Hasan Göktaş, “Dizi sinema filmine göre biraz daha alttaydı. Şuan da çekimlerin 4’üncü günündeyiz. Diziden farklı olarak yan karakterler eklendi. Dizi de dar kadro çerçevesinde karakterleri vardı ama filmde farklı bir hikâye ve karakter olarak çok daha dolgun kalabalık bir karakter topluluğu olacak” ifadelerini kullandı.Dizi de Fehmi Kır karakterini canlandıran Erdağ Yener ise, Türkiye üzerinden bakıldığı zaman Çinçin benzeri birçok mahallenin var olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Ankara’da bu kadar yakınımızda olup aslında bu kadar da uzak görünen bir yer yok. 1940 yılından bu yana mahallenin üzerine çökmüş kara bir bulut var, kötü bir algı var. Dışarıdan çok farklı gösterilmiş aslında. Biraz da aslında onu değiştirme adına çabalarımız oldu. Dizi de Fehmi Kır karakterinin herhangi bir gönül olayı yoktu ama filmde arzu karakteri eklendi. Fehmi Kır’ın sevgilisi rolünde bir arzu karakterimiz var. İstanbul’dan gelen oyuncu arkadaşlarımız da filme başka bir ton katmış oldular.”
Fehmi Kır’ın sevgilisi karakterini canlandıran İlknur Burcu Akpınar, Arzu karakterinin farklı bir karakter olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Çinçin’de doğmuş, büyümüş bir karakter değil. İstanbul’dan gelmiş bir karakter ama Çinçin gibi bir ortamda büyümüş. Ankara’ya geldiği zamanda gelip yaşayabileceği yerin Çinçin olarak algılayıp buraya yerleşen bir karakter.”
24 senedir Ankara’da yaşadığını ancak Çinçin’e ilk kez sinema filmi için geldiğini belirten Akpınar, “Burada ki insanlar bizim yabancılık çekmememiz için ellerinden geleni yaptılar. Çinçin çok korkulan bir yer olarak görülüyor ama aslında öyle bir yer değilmiş. Aslında Çinçin insanların gözüne korkunç bir yer olarak görünüyor ama aslında öyle bir yer değil. Yani insanların iyi taraflarını da görmeleri lazım” diye konuştu.
(İHA)