ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) Türkçe öğrenmek isteyen Çin Halk Cumhuriyeti öğrencilerine ev sahipliği yaptığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, uluslararası işbirliği ağını her geçen gün genişleten Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi öğrencilerinin, Türkçe öğrenmek amacıyla BEÜ'yü ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üniversitede öğrenim görmelerinde karar kılan Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi ile BEÜ arasında protokol imzalanmıştı. Bu protokol dahilinde 12 Çinli öğrenciden oluşan ilk grup üniversitemize geldi. Yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretimi konusunda kendisini daha da geliştiren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Karaelmas TÖMER) Çinli öğrencilere bir yıl süreyle Türkçe öğretecek. Karaelmas TÖMER ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yapılan alıştırma toplantısından sonra derslerine başlayan öğrenciler bir yıllık eğitim sonunda Türkçeyi akıcı konuşabilecek ve faal olarak kullanabilecek. Gelecek yıllarda BEÜ'yü tercih edecek Çinli öğrenci sayısının artması bekleniyor."