Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çocuğunun tedavisi için kredi çeken İzzet Kanık, aldığı solunum makinesinin ücretini ödeyemeyince icra tehdidiyle karşı karşıya kaldı.
Kızıltepe ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden 35 yaşındaki İzzet Kanık, 2 yıl önce doğuştan akciğer hastası olan tek çocuğunun tedavisi için 32 bin TL’ye solunum yetmezliği cihazı aldı. Cihazı bankadan kredi çekerek alan baba Kanık, oğlunun tedavisi için aldığı cihazdan 2 ay sonra 1.5 yaşındaki çocuğu Şehmus Kanık’ı kaybetti. Oğlunun üzüntüsünü yaşayan baba Kanık, asgari ücretle çalıştığı için kredi borcunu ödeyemedi. Kanık, tek oğlunu kaybedince hem kredisini ödemek zorunda kaldığı cihaz elinde kaldı, hem de parasını ödemediği için bankayla icralık oldu. Hayırseverlerden yardım bekleyen baba İzzet Kanık, “Evlendikten 8 yıl sonra bir çocuğum oldu. O da doğuştan akciğer yetmezliği hastalığına yakalandı. Oğlumu hastane, hastane dolaşarak şifa aradım. Oğlumu tedavi etmek için aylarca hastanede kaldığımızdan evde kendisine bakmak için en son bankadan kredi çekerek 32 bin TL değerinde solunum cihazı aldık. 2 yıl boyunca oğlumun tedavisi için varımı yoğumu satmak zorunda kaldım. Oğlumun şifası için her şeyimi feda ettim. Ancak 2 ay önce elimizde öldü. Ölümü ile yaşadığım üzüntünün üstüne bir de oğlumun evde tedavisi için aldığımız solunum cihazının kredi borçları eklenince ne yapacağımı şaşırdım. 700 TL maaş alıyorum ev kiram 350 TL bir de elektrik, su da ekleyince her ay 450 TL ödüyorum, amcam ve çevredeki dostlar yardım etmese kendimi dahi geçindiremiyorum. Borcumu kapatacak imkanım olsaydı ne devletten, ne de kimseden bir şey istemezdim. Hem çocuğum öldü, hemde icralık oldum. Benim çocuğumun durumunda olan çocuklar belki onlar bu cihazdan hayır görür, onların tedavisine vesile olur. Hayırseverlerden ve yetkililerden bu cihazı hastanelerden birine bağışlayarak geriye kalan borcumun ödenmesini istiyorum” diye konuştu.
Anne Fahriye Kanık ise, "Çocuğumuz vefat etti. Hayrını göremedik. Bu solunum makinelerini aldık, mağduruz üstüne bir de icralık olduk. Bütün yetkililere ve hayırseverlere sesleniyoruz en kısa zamanda borçlarımızı kapatsınlar. Bu cihazı da bir hastaneye bağışlasınlar, biz hayrını göremedik, belki başkası hayrını görür" dedi.
(İHA)