SİNOP (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Sinop'ta bir grup üniversite öğrencisi, "İlmek İlmek Mutluluk" adını verdikleri kampanya kapsamında ördükleri atkı ve bereleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki köy okullarında öğrenim gören çocuklara gönderecek.

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim görevlisi Özlem Zoroğlu'nun başlattığı köy okullarındaki çocuklara atkı ve bere örme kampanyasına destek amacıyla yaklaşık 130 üniversite öğrencisi bir araya geldi.

Ders dışındaki saatlerde kantin ve okul koridorlarında, çocukların üşümemesi için harçlıklarıyla aldıkları yünlerle bere ve atkı ören kız öğrenciler, kampanyaya da "İlmek İlmek Mutluluk" ismini verdi.

Zoroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kış şartlarının zorluğunu bildiklerini, oradaki köy okullarındaki çocuklara küçük bir yardımda bulunmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Zoroğlu, "Kampanyamızın başında örgü malzemeleri için birkaç firmayla görüştük ancak sponsor bulamadık. Buna rağmen öğrencilerim 'Malzemeleri kendimiz alalım' diyerek, örgülerini örmeye başladı. Bu davranışları bizi çok mutlu etti. Örmesini bilenler, bilmeyenlere öğretti." dedi.

Kampanyanın ismini öğrencilerinin koyduğunu anlatan Zoroğlu, atkı ve berelerin tamamlanmasının ardından bunları köy okullarındaki çocuklara göndereceklerini belirtti.

- "Kantinde, koridorda her yerde örgü örüyoruz"

Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ayşegül Yayla da kampanya sayesinde hem çocuklar için güzel bir şeyler yapma hem de boş zamanlarını değerlendirme fırsatı bulduklarına dikkati çekti.

Öğrenim gördükleri bölümün de çocuklarla ilgili olduğuna işaret eden Yayla, şöyle konuştu:

"Daha önce bir araya gelince herkes başka işlerle uğraşırdı. Şimdi ise hepimizin elinde bir örgü var. Kantinde, okul koridorlarında, sınıfta, hatta dışarıda bir mekanda otururken bile örgü örüyoruz. Hem sohbet ediyoruz hem de çocuklar için güzel şeyler yapma fırsatımız oluyor. Kampanyadan haberi olmayan arkadaşlarımız bizi gördüklerinde çok şaşırıyor. Çocukları mutlu edebilirsek ne mutlu bize."

İkinci sınıf öğrencisi Hacer Buğurca ise kampanyaya hiç düşünmeden destek verdiklerini dile getirerek, "Asıl amacımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların yüreklerine dokunmak. İlmek ilmek onlara sevgimizi işlemek istiyoruz. İnşallah çok mutlu olurlar." ifadelerini kullandı.