KARABÜK (AA) - Karabük Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesinin birlikte yürüttüğü, "Gelişim çağındaki çocukların, film izleme alışkanlıklarının oluşmasında popüler sinemanın etkisinin belirlenmesi" konulu bilimsel araştırma projesi tamamlandı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa İnce'nin öncülüğünde, Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen proje 45 günde tamamlandı.

Internet Movie Database'den (İnternet Film Veri Tabanı) yüksek puan almış, kültürel, insani ve vicdani değerler taşıyan, sanatsal değeri olan filmler öğrencilere izletildi. Projenin tamamlanmasının ardından araştırmada elde edilen ilk sonuçlar öğrencilerle paylaşıldı.

Mustafa İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük’te gelişim çağındaki çocukların film izleme alışkanlıklarının tespitine yönelik lise 1. sınıf öğrencileri üzerinde bilimsel araştırma yaptığını belirtti ve "Projeyi önce Batı Karadeniz bölgesinde, daha sonrada tüm Türkiye’ye yaymayı planlıyoruz." dedi.

Projenin amacının, öğrencilerin ve çocukların daha nitelikli, daha kaliteli ve kültürümüze uygun sinema filmleri ve televizyon programlarını izlemelerini sağlamak olduğunu aktaran İnce şunları söyledi:

"Özellikle belli bir yaş grubundaki çocukları hedefledik. Bu çocukların gelişim düzeyinde neyi tercih edip, neyi tercih etmemesi noktasında onlara yardımcı olacak, farklı düşünmelerini sağlayacak bir proje hazırladık. Projemize de bir okuldan başladık. Projeyi, başta Karabük geneli olmak üzere önce Batı Karadeniz bölgesine, daha sonrada tüm Türkiye’ye uygulamayı planlıyoruz. Dünyanın en çok televizyon izleyen ülkesi olarak bizim televizyondan ve sinema ürünlerinden tükettiğimiz içeriklerin daha nitelikli, bizim kültürümüze ve bizim toplumumuza uygun, bizim değerlerimizi taşıyan içerikler olmasına özen göstermemiz gerekir."