AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'da, çeşitli tekstil firmalarında çalıştıktan sonra kendi iş yerini kurmaya karar veren 34 yaşındaki Nihal Atalar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı destekle çocukluk hayali olan gelinlik ve modaevi açtı.

İş yerinde 7 kişiye istihdam sağlayan Atalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta ve lise öğrenimini Amasya'da tamamladıktan sonra Sakarya Üniversitesi Giyim ve Üretim Bölümünü bitirdiğini, daha sonra çeşitli tekstil firmalarında üretim şefi olarak çalıştığını söyledi.

Bir işletme kurmaya karar verdiğini ama maddi gücü iş yeri açmaya yetmediği için önceleri gelinlik ve abiyeleri evinde dikmeye başladığını anlatan Atalar, "Aldığım küçük makineyle evimde gelinlik ve abiye dikiyordum. KOSGEB'in özellikle genç bayan girişimcilere hibe verdiğini duydum ve kursa gittim. 15 günlük eğitimin ardından sertifikamı aldım" dedi.

Gelinlik tasarımı yapmanın çocukluk hayali olduğunu dile getiren Atalar, KOSGEB sayesinde çocukluk hayaline kavuştuğunu vurguladı. Çok sevdiği işini büyütmeyi düşündüğünü belirten Atalar, "Bu işletmeyi kurarken eşimden çok büyük destek aldım, desteği hala devam ediyor. Müşterilerimiz de sağ olsunlar, ilgi gösteriyorlar, biz de memnun oluyoruz. Genç ve kadın olarak iş yeri açıp bir anlamda örnek oluyoruz. KOSGEB, bizim gibi kendi işini kurmak isteyenlere güzel destekler veriyor" ifadelerini kullandı.

- Şehit kızlarına ücretsiz gelinlik

Atalar, şehit kızlarına ücretsiz gelinlik verme kararı aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sosyal sorumluluk projesi kapsamında evlenmek isteyen şehit kızlarına diledikleri modeldeki gelinlikleri dikeceğiz. Ülkemizi canları pahasına koruyarak şehit olan polis ve asker ailelerine ne yapabiliriz diye düşündük ve böyle bir karar aldık. Valiliğin ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün bize vereceği isimlere desteğimizi sonuna kadar vereceğiz. Şehit ailelerinin yanında sadece kötü günlerinde bulunmak istemiyoruz, en mutlu günlerinde de yanlarında olmak istiyoruz."

- "Destek ödemelerimiz içinde bayan girişimcilerimiz ağırlıkta"

KOSGEB Amasya Müdürü Bayram Ali Kukuş ise destek ödemeleri içinde bayan girişimcilerin ağırlıkta olduğuna dikkati çekerek, "Bu işletmenin sahibi Nihal hanım da girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra 30 bin lira hibe, 70 bin lira geri ödemeli desteği almaya hak kazandı ve bu işletmesini kurdu. Kurduğu işletme ile bölgeye hitap ediyor. Bundan gurur duyuyoruz" diye konuştu.