Çökertilen emlak çetesi soruşturmasında tecavüz dehşeti çıktı!

Polisi harekete geçiren olay,  dolandırıldığını ve tehdit edildiğini söyleyen kişilerin şikayetleri üzerine ortaya çıktı. İddiaya, Bağcılar'da bir ofis tutan, dolandırıcılık ve tehdit çetesi, gazetelere ilan vererek “ Gayri Menkulleriniz karşılığında nakit verilir” ilanı yayınlattı.  İlan üzerine şebeke üyeleriyle görüşen birçok kişi paraya ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Bunun üzerine, çete elemanları, “Notere gidelim, gayrimenkulünüzü ipotek ettirelim, sonra istediğiniz parayı alın” dedi.  Şüphelilerin istediklerini yapan kişiler, paralarını almaya gittiklerinde beklenmedik bir durumla karşılaştı. Sözde şirket yetkilileri, ellerinde para olmadığını daha sonra ödeme yapacaklarını söyledi. Evi, arsası işyeri ipotek edilen onlarca kişi, paralarını bir türlü alamadı. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, ipoteğin kaldırılmasını isteyince bu sefer de tehditle karşılaştı. Buda yetmezmiş gibi şebeke üyeleri ipoteklendirilen gayri menkullere el koydurdu. Silahla tehdit edilen mülk sahiplerinden bazıları yaşadıkları durum karşısında Emniyet'e giderek şikayetçi oldu.

31 KİŞİDEN 10 MİLYONLUK VURGUN

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şikayetçi olan 31 mağdurun ifadeleri doğrultusunda, soruşturma başlattı. Çalışmalarda, şebekenin sadece 31 kişiye ait 10 milyon lira değerinde gayrimenkulü dolandırıcılık ve tehditle elde ettiği anlaşıldı. Araştırmalar derinleştirilince onlarca kişinin mal varlıklarını şebekeye kaptırdıkları ancak tehdit edildikleri için şikayetçi olmadıkları anlaşıldı.

16 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Organize polisi, araştırmalarını sürdürdükçe vurgunun boyutunun giderek büyüdüğü anlaşıldı.  Altı ay boyunca sürdürülen fiziki ve teknik takiplerde, şebeke ele başının İsmet K. olduğu belirlendi. İsmet K.'nın yönettiği şebeke üyesi oldukları değerlendirilen 2'si tapu memuru 15 şüpheli de tek tek tespit edildi.  Araştırmaların tamamlanmasıyla, Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece ve Bayramaşa ile Batman'da 17 adrese baskın düzenlendi.  Şebeke elebaşının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Aralarında görevi kötüye kullanmaktan suçlanan 2 tapu memurunun da bulunduğu şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Soruşturma sürecinde, şebeke üyelerinin mal varlıkları da mercek altına alındı. Çete elebaşı İsmet K.'nın 4 ayrı şirket kurduğu anlaşıldı. Şebekenin vurgunu tek şirket üzerinden yaptığı, haksız yoldan elde edilen gayri menkullerin kısa sürede diğer şirketlere aktardığı tespit edildi. Mağdurların dava açmaları halinde, gayri menkullerin geri verilmesine engel olmaya çalışan çetenin bu yöntemi, polisin takibi sayesinde tutmadı. Belirlenen 4 ayrı şirkete ait 148 gayrimenkul tapusu, 20 otomobil, 57 bin 500 lira nakit para ve tüm varlıklarına, savcılık kararıyla el konuldu.

SİLAH TEHDİTİYLE TECAVÜZ

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, kan dondurucu bir gerçeği de ortaya çıkardı. Araştırmada, şebeke elebaşı İsmet K.'nin ofisinde, bir kadına silah tehditiyle tecavüz ettiği belirlendi. Arsasını kaybeden ve tecavüze uğrayan kadın mağdurun tehditler sebebiyle şikayetçi olamadığı da öğrenildi. Polisin tespiti sonrasında, ifadesine başvurulan ve kimliği gizli tutulan kadının yaşananları gözyaşları içerisinde aktardığı aktarıldı.
Emniyet'teki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, şebeke elebaşı ve 2 tapu memurunun da aralarında bulunduğu 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.