TRABZON (AA) - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesince sürdürülen "Çömlekçi Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamında Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleriyle görüşmelere devam edildiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'u kentsel dönüşümlerle adına layık hale getirdiklerini ifade etti.

TOKİ'nin hem Trabzon hem de hak sahipleri için büyük bir özveriye imza attığını dile getiren Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı için mahkemelerin belirlediği fiyatlar revize edilerek 15 Şubat'ta başlanılan görüşmelerle hak sahiplerimize sunulmuştur. TOKİ, buna rağmen bölgede bir kez daha değerlendirme çalışması yaparak fiyatları revize etmiştir, yükseltmiştir. Yeni fiyatların hak sahiplerimize sunulduğu görüşmeler belediyemizde devam etmektedir. Bu görüşmelerde hak sahiplerimize ayrıca Yenicuma'daki TOKİ konutlarından indirimli ev sahibi olma hakkı sunulmaktadır."

Başkan Gümrükçüoğlu, bölgedeki hak sahiplerine görüşmelere rağbet gösterdikleri için teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında hak sahiplerine azami fiyat sunumu yapılmaktadır. 162 hak sahibimiz sözleşme imzaladı. Diğer hak sahiplerimizle de görüşmelerimiz sürüyor. Sözleşme imzalayan hak sahiplerine toplam 27,3 milyon liralık ödeme gerçekleştirilecektir. Ödemelere başlanmıştır. Sözleşme imzalayan hak sahibi, tapu intikalinin hemen ardından parasını almaktadır. Ekiplerimizce Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında ilk yıkımlara da başlanmıştır."