ARTVİN (AA) - Artvin'de asma köprüden Çoruh Nehri'ne düşerek kaybolan üniversite öğrencisinin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Şehitlik köyünde, Çoruh Nehri üzerindeki asma köprüden suya düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan Artvin Çoruh Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Özgür Teyyare'nin (23) bulunması için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD),  polis ve jandarmadan oluşan 30 kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Kemal Cirit'in talimatı üzerine Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisine bağlı 5 kişilik dalgıç ekibi de bölgedeki arama çalışmalarına katıldı.

Ekipler, yaklaşık 15 kilometrelik alanda, nehrin her iki kıyısı boyunca ve şüphelendikleri bölgelere dalarak arama çalışmalarını yürütüyor.

Vali Cirit, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ile Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Amasya'dan Artvin'e gelen kayıp üniversite öğrencisinin babası Mehmet Teyyare ve akrabalarıyla bir süre görüşen Vali Cirit, öğrencinin bir an önce bulunması için devletin bütün imkanlarını bölgeye seferber ettiklerini söyledi.

Bu arada, debisi yüksek olan Çoruh Nehri'nde arama çalışmalarında kolaylık sağlanması amacıyla Deriner Barajı kapatıldı.  

Teyyare'nin okul arkadaşları da olay yerine gelerek, arama çalışmalarını izledi.