ARTVİN (AA) - Artvin'de Deriner Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla debisi yükselen Çoruh Nehri, Şehitlik köyünde yayaların kullandığı 75 metre uzunluğunda, 2,5 metre yüksekliğindeki asma köprüden geçişi zorlaştırdı.

Havaların ısınmasıyla eriyen kar ve yağmur suları, dünyanın en hızla akan nehirlerinden biri olan Çoruh Nehri'nde su seviyesinin yükselmesine sebep oldu.

Kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın altıncı en yüksek barajı olan Deriner Barajı'nda su seviyesi maksimum koda ulaşınca dolusavak kapakları açıldı ve Çoruh Nehri eskisi gibi coşkun akmaya başladı.

Adeta yatağına sığmayan Çoruh'ta sular, Deriner Barajı'nın yaklaşık 3 kilometre aşağısında bulunan Şehitlik köyünde, vatandaşların alternatif yol olarak kullandığı, 75 metre uzunluğunda, 2,5 metre yüksekliğindeki asma köprünün seviyesine yaklaştı.

Eski Köy Hizmetleri Müdürlüğünce 1970'li yıllarda yaya trafiği için inşa edilen ve 2011'de onarılan asma köprüden geçmek zorunda kalan vatandaşlar, nehrin su seviyesinin yükselmesi sebebiyle zaman zaman korkuya kapılıyor.

Bazıları köprüden geçmeye korktuğu için köye farklı güzergahtan giderken, bazı vatandaşlar ise köprü üzerinde hatıra fotoğrafı çekiyor.

Şehitlik köyü sakinlerinden 73 yaşındaki Ali Çelik, Çoruh Nehri'nin üzerinde yapılan barajlar nedeniyle artık daha durgun aktığını belirterek, "Barajın kapaklarının zaman zaman açılmasıyla özlediğimiz Çoruh Nehri, eski günlerdeki gibi yatağına sığmıyor. Hırçın akan suyun gürültüsü, asma köprüden geçenlere heyecan yaşatıyor. Bizler yıllardır bu köprüyü kullandığımız için korkmuyoruz ancak bazıları evlerine giderken asma köprüden korkarak geçiyor" dedi.