ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Nehri üzerine kurulan ziplinenin yakında hizmete gireceği bildirildi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi belediye başkanlığına aday olduğunda "Artvin'i uçuracağız" dediğini hatırlattı.

Bu sözleri̇yle hizmetlerin ne kadar hızlı olacağını anlatmaya çalıştığını kaydeden Kocatepe, "Geride bıraktığımız 2,5 yıl içerisinde bu sözün altını dolduran hizmetler yaptık. Altyapı, yol, üst yapı ve sosyal hizmetlerden 35 projemizi hayata geçirdik, 12 projemiz de bitmek üzere. Mecazi anlamda da Artvin'i uçurma işini Marina Sosyal Tesislerimizde Çoruh Ziplene Projesi ile başarmış olacağız." dedi̇.

Yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri takarak, kişinin kendi ağırlığı ve yerçekimi yardımıyla kayma işi olan zipline bağlantısı, Çoruh Nehri baraj gölü üzerinde 380 metre gidiş, 380 metre geliş olarak inşa edildi.

Başkan Kocatepe, "Artvin'in gençlerini belediyemiz sosyal tesisleri içerisinde bulunan Çoruh zipline uçuş merkezine bekliyoruz. Mecazi anlamada Artvin'in çocuklarını uçurmak istiyoruz. Bu en güzel adrenalin sporu. Hem dinlendiriyor hem de sizi farklı bir atmosfer içerisinde heyecanlandırıyor. Artvin insanı her şeyin en güzeline layıktır. Bu projemizi hayata geçirdik, inşallah bundan sonraki hedefimiz suya inen uçaklarla Artvin'i bir kez daha uçurmak. Herkesi Artvin'e zipline heyecanına bekliyoruz."

Başkan Kocatepe, özel sektör tarafından işletilecek ziplinenin, test çalışmaları tamamlandıktan sonra ücret karşılığı hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekledi.