ÇORUM (AA) - Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, 2006 yılında hizmete açılan adliye binasının artık ihtiyaca cevap veremediğini ifade ederek ek bina yapılması talebinde bulundu.

Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, yıl içerisinde birinci bölge olarak sınıflandırılan Çorum Adliyesi'ne yeni mahkemelerin yanı sıra Vergi Mahkemesi'nin de kurulacak olması nedeniyle mevcut binanın ihtiyaca cevap veremeyeceğini belirtti.

Adalet hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla mevcut binaya ek bir bina yapılmasının faydalı olacağına inandıklarını dile getiren Akpınar, "Mevcut binanın yanında bulunan açık otopark alanına ek bina yapılması mevcut binadaki iş yükünü hafifletecektir. Böylece Çorum Adliyesi daha etkin hizmet sunabilecektir. Sonuç olarak Adalet Sarayımız günümüz şartlarında ihtiyaca cevap verememekte ve ek bina inşasına ihtiyaç duyulmaktadır. Adalet Sarayımızın yan tarafında bulunan alana ek bina inşa edilmesiyle adalet hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütüleceğine inanıyoruz" dedi.

Akpınar, salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yaptıkları ziyarette konuyu Çorum milletvekilleriyle paylaştıklarını sözlerine ekledi.