ÇORUM (AA) - Çorum Barosu'nun olağan genel kurulunda mevcut başkan Altan Akpınar, yeniden aynı göreve seçildi.

Baronun hizmet merkezinde gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Vedat Canpolat yaptı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, faaliyet ve denetim kurullarının raporları okunarak, yönetim kurulu ibra edildi.

Mevcut başkan Akpınar ile Ekrem Sülük'ün listelerinin yarıştığı seçimde, 259 avukat oy kullandı. Seçimde Akpınar 146, Sülük ise 113 oy aldı.

Oylama sonucunda Akpınar başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda, Ayten Yılmaz Çetin, Cevdet Kaplan, Sevinç Demirtaş Şahin, Aykut Turalıoğlu, Altay Uçar, Gülhan Keleş, Vahap Uz, Esma Pınar Saran, Cafer Aydoğan ve Can Emre Kakaç yer aldı.

Akpınar, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, görevde bulundukları süreç içerisinde mesleklerinin onuruna leke getirebilecek bir şey yapmadıklarını belirterek, "İsteklerimizi ve baromuz için hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilmek adına iki yıl çok kısa bir süre. Bu nedenle son kez bu onurlu göreve talip oldum. Bugüne kadar baromuzu siyasetten uzak tuttuk, siyasetin bir meslek kuruluşu olan baromuz üzerinde etkili olmasına izin vermedik. Meslektaşlarımızın hiçbir talebini geri çevirmedik. Bundan sonra da aynı prensiplerle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.