ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, mesleki ve sivil toplum örgütleri yanı sıra toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek Çorum'u ayağa kaldırmak için gayret göstereceklerini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) şubat ayı meclis toplantısına katılan Gül, burada yaptığı konuşmada, kenti daha ileriye taşımak için sanayici ve iş adamlarıyla ortak akılla hareket edeceklerini dile getirdi.

Son yıllarda Çorum'a büyük yatırımların yapıldığını, bu proje ve yatırımları devam ettirmek için gayret gösterdiklerini belirten Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çorum 1950 yılından itibaren sanayileşme hamlesinde diğer illere göre daha büyük gayretle ilk önce toprak sanayinde büyük mesafeler almış. Bugüne geldiğimizde ise özellikle makine sanayinde Türkiye'de söz sahibi haline gelmiştir. Birçok ülkeye ihracat yapan ve anahtar teslimi fabrikalar kuran bir il haline gelmek bizi yerel yöneticiler olarak son derece memnun etmiştir.

- Üretim artırılmalı

Bunu daha ileri götürmek hedefimizdir. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine dahil etmek bizim en önemli hedefimizdir. Millet olarak bunu yapabilecek güçte ve kararlılıkta olduğumuzu düşünüyorum. Çorum olarak da bununla ilgili elimizden gelen gayreti sarf etmemiz gerektiğine inanıyorum. Esnafımızın iş adamlarımızın sanayicilerimizin ufuklarının geniş olduğunu biliyorum. Son 15-16 yılda bilimde, sanayide, teknolojide baş döndürücü gelişmeler olduğu hepimizin malumudur.

Biz bu vizyona ulaşmak için üretimi artırmamız gerekiyor. Çorum bunu başarabilen bir ildir. Bunun daha ileri seviyeye getirmek de birliktelikle mümkün. El ele vererek çalışanlarımızla, iş adamlarımızla, sanayicimizle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla Çorum’u ayağa kaldırmak için gayret sarfetmemiz gerekiyor."

Gül, toplantıda meclis üyelerinin belediyenin proje ve faaliyetleriyle ilgili sorularını da yanıtladı.