ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi, mezarlık ziyareti yapacak vatandaşlara 60 bin çiçek fidanı dağıtacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, yaptığı açıklamada, arefe günü ve Ramazan Bayramı'nda ziyaret edecekleri kabirlere çiçek dikmeleri için mezarlık girişlerinde vatandaşlara çiçek fidanı dağıtacaklarını söyledi.

İslam inancında ölülere saygının esas olduğunu hatırlatan Yabacıoğlu, bu kapsamda kentteki mezarlıklara gül ağaçları diktiklerini belirterek, dağıtacakları çiçek fidanlarının da kabristanları daha güzel göstereceğini anlattı.

Yabacıoğlu, "İnsanlarımızın hayatını kolaylaştırmak için nasıl hizmet veriyorsak aynı şekilde geçmişimize de sahip çıkmak durumundayız. Bu bakımdan mezarlıklarımızın bakımını da en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sadece gül ve çiçek dikimi yapmıyoruz. Aynı zamanda mezarlarımızın yabani ot temizliğini de yapıyoruz. Geçmişimize sahip çıkmak için de çalışıyoruz." diye konuştu.

Bayram öncesi mezarlara mevsimlik çiçek dağıtımının geleneksel hale getirdiklerini aktaran Yabacıoğlu, "Bu bayramda inşallah 60 bin mevsimlik çiçek dağıtacağız. Mezarlarını ziyarete gelen vatandaşlarımız buradan çiçeklerini alarak dikebilecekler. Yine Kurban Bayramı'nda da 60 bin mevsimlik çiçek dağıtacağız. Bu vesileyle hemşehrilerimizin tuttuğu oruçların, verdikleri sadaka, fitre ve zekatların kabul olmasını ve ülkemizin, milletimizin, İslam aleminin barışına, kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek Ramazan Bayramımızı ağız tadıyla geçirmemizi temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.