ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi, ev ve iş yerlerindeki plastik, cam, kağıt ve metal atıklarının ayrıştırılarak toplanması için çalışma başlattı. 

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisans alarak bu konuda her türlü hazırlığını tamamlayan Elit Çevre, Danışmanlık ve Mühendislik firmasıyla ambalaj atıklarının evlerden toplanmasına ilişkin protokol, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ilgili firma yetkilisi Mustafa Kafa arasında imzalandı.

Başkan Külcü, yaptığı konuşmada, ambalaj atıkları yönetmeliği gereği Çorum'da ambalajların evsel atıklardan ayrılması için üç aşamalı bir plan ön gördüklerini belirtti.

Uzun süredir yürütülen hazırlık çalışmalarında sona gelindiğini vurgulayan Başkan Külcü, "Artık bu protokolle birlikte son aşamaya geldik. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve yetkili firma temsilcileri tarafından hazırlanan plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunularak, uygulama için süreç başlatılmış olacak" diye konuştu. 

Çorum'un, temizlik konusunda marka şehirlerden birisi olduğunu dile getiren Külcü, şunları kaydetti:

"Çorum, bu uygulamayla çevreye ve temizliğe dair hizmetlerini taçlandıracaktır. Vatandaşlarımız bundan sonra plastiği, camı, kağıdı ve metali ayrı poşetlere koyarak biriktirecek ve kendilerine en yakın ambalaj konteynerlerine atacak. Konutlarda buna ilişkin bir eğitim ve bilgilendirme yapılacak. Yılbaşından önce bu konudaki eğitimler tamamlanacak. Ambalaj konteynerleri mahallelere yerleştirilecek ve uygulama başlayacak. İlk etapta Buharaevler, Kale ve Mimar Sinan Mahallelerinden başlamayı düşünüyoruz. Her yeni projede olduğu gibi bu projede de hemşehrilerimizden gerekli desteği alacağımıza inanıyorum." 

Konuşmaların ardından Başkan Külcü ile firma yetkilisi Mustafa Kafa arasında protokol imzalandı.