ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, kar ve buzla mücadele için personel, araç ve iş makineleri ile hazırlık çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Zahir, yaptığı yazılı açıklamada, kışın gelmesiyle gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, belediye birimlerine ait 4 özel donanımlı kar küreme ve tuzlama, 15 tuzlama aracı, 4 greyder, 6 bekoloder ve 410 personel ile 24 saat esasına göre karla mücadele için ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti.

Karla mücadele çalışmalarının bu yıl da sorunsuz şekilde sürdürülmesi için birinci önceliklerinin şehir içi otobüs güzergahları ve hastanelere ulaşımın sorunsuz sağlanması olduğunun altını çizen Zahir, "Ana arter, cadde ve sokaklarımızda kar ve buzlanmadan kaynaklanan herhangi bir tıkanmaya yer vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan kış lastiklerini taktırmalarını ve trafiğe bu şekilde çıkmalarını rica ediyoruz. Ayrıca, 153 Alo Zabıta hattı da vatandaşlardan gelen istek ve şikayetleri alıp, ilgili müdürlüklere bildirecek ve çözüme kavuşturulması amacıyla çalışmalarını 24 saat sürdürmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.