ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, "1 Ocak'tan itibaren tek sicil numarası kullanımı uygulamasını zorunlu hale getiriyoruz" dedi.

Yabacıoğlu, Memur-Sen Çorum İl Başkanı Ahmet Saatçi'yi makamında ziyaret ederek, yeni yılda etkin şekilde kullanılacak tek sicil uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

Tek sicil numarası kullanımında hem vatandaş hem de belediye için büyük bir kolaylık olduğunu belirten Yabacıoğlu, Saatçi'den sendika üyelerini bu konuda bilgilendirmelerini istedi.

Devletin hemen hemen her kurumunda kimlik numarası ile işlem yapılabildiğine dikkati çeken Yabacıoğlu, "Vatandaş, belediyede ne işlemi varsa su, emlak imar gibi tek numara ile yapabilecek. Yaşanan olumsuzluklar ortada. Sistemimizde bir kişiye ait birden fazla kayıt var. Bu nedenle borçların unutulması ve mükerrer ödemeler olabiliyor. Vatandaş bir aboneliğinin borcunu ödüyor, diğerini farklı sicil numarası olması nedeniyle yıllarca unutuyor.100 liralık borç faiziyle birlikte 300, 400 lira oluyor. Biz bunların hepsini tek sicil numarası ile bertaraf edeceğiz" dedi.

Tek sicil numarası kullanımının yaklaşık iki yıl önce başlatıldığını hatırlatan Yabacıoğlu, "2012 yılında sicil birleştirme işlemine başlandığında 394 bin civarında sicil kaydı bulunuyordu ve bunların 112 bini hiç kullanılmadığı belirleniyor. Şuana kadar 45 bin 650 vatandaşımızın sicili birleştirildi. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamını birleştirmeyi planlıyoruz. 1 Ocak'tan itibaren tek sicil numarası kullanımı uygulamasını zorunlu hale getiriyoruz" dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Saatçi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerinin de bu sıkıntıları gördüğünü ve uygulamanın çok güzel olacağına inandıklarını söyledi.