ÇORUM (AA) -  Belediye Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu, çevre temizlik, emlak vergisi ve su bedeli borcu bulunanların borçlarını yapılandırmaları için son tarihin 1 Aralık olduğunu bildirdi.

Yabacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Aralık 2013 tarihine kadar olan emlak ve çevre temizlik vergisi ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçlarının kanun kapsamında yapılandırılabilmesine olanak sağlandığını belirtti.

Gerçekleştirilecek yapılandırma işlemleri ile abonelerin borçlarını 6 aydan 18 aya kadar taksitler halinde ödeyebileceğini ifade eden Yabacıoğlu, şunları kaydetti:

"Abonelerimizin borç yapılandırması ile ilgili müracaatlarını almaya devam ediyoruz. Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz yapılandırma servisinde günde ortalama 100 vatandaşımızın işlemini gerçekleştiriyoruz. Borcu olan vatandaşlarımız için büyük bir fırsat. Bin 500'den fazla hemşehrimiz şu ana kadar yapılandırma işlemleri için bize başvurdu. Yapılandırılan borçlar belediyemiz veznelerinden peşin ya da kredi kartına taksitli olarak tahsil edilecek. Ayrıca belediyemizin internet sayfasından da vatandaşlarımız yapılandırılan borçlarını ödeyebilecekler." 

Yabacığlu, yapılandırılan borçların ilk taksidinin Aralık ayı içerisinde ödenmesine başlanacağını sözlerine ekledi.