ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince Ramazan Bayramı öncesi 3 bin çocuğa bayramlık hediye edildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile eşi Hatice Külcü'nün de katılımıyla Velipaşa Konağı'nda gerçekleştirilen hediye dağıtımında ihtiyaç sahibi çocuklar, bayramlıklarını kendileri seçti.

Başkan Külcü, yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilikte Türkiye’deki marka yerel yönetimlerden biri olduklarını belirterek, Çorum’da yaşayan 260 bin nüfusun tamamına yönelik hizmet verdiklerini söyledi.

Çocukların mutluluklarının her şeye bedel olduğunu, çocukların sevincinin yaptıkları diğer hizmetlerle kıyas edilemeyecek kadar önemli olduğunun altını çizen Külcü, "Yeni doğan çocuk için hoş geldin bebek ziyaretinden yaşlılarımız, ulu çınarlarımızın ev temizliğine kadar, kadın ve gençlerimize yönelik çalışmalardan engelli kardeşlerimize yaptığımız tüm bu çalışmalar, çok sayıda belediye tarafından da örnek alındı ve uygulanmaya çalışıldı. Tüm bunları gördükçe bizim de çalışma azmimiz daha da artıyor." diye konuştu.

Giyecek yardımı yapılan çocukların ve ailelerinin isimlerine mahalle muhtarları, okullar ve gıda bankamızdan aldıkları listelerden yola çıkarak ulaştıklarını vurgulayan Külcü, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı öncesinde 3 bin evladımıza ayakkabı, pantolon, tişört, çoraptan oluşan giyeceklerden hediye ettik. Çocuklarımız bayrama yeni kıyafetleriyle girmenin mutluluğunu yaşayacak. Dört yıl önce başladığımız proje kapsamında bu zamana kadar 16 bin 500 çocuğumuza bayram hediyesi verdik. Bundan sonra da bu çalışmalarımıza devam edeceğiz."