ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla kentin farklı bölgelerinde 15 bin paket aşure dağıtacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl Muharrem ayı içerisinde aşure dağıtımı yaptıklarını anımsatarak, bu yıl da geleneği bozmayarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlattırılan aşurelerin şehrin 6 noktasında dağıtacağını belirtti.

Aşurenin birlik ve beraberliğin simgesi haline geldiğini dile getiren Gül, "Kur'an’da müjdelenen mübarek aylardan biri olan Muharrem ayının en önemli günü aşure günüdür. Aşure evlerde pişer, komşulara dağıtılır. Bu sebeple de muhabbeti arttırır. Belediye olarak bizim de bu muhabbette tuzumuz olsun istedik ve her yıl olduğu gibi vatandaşlarımıza bu yıl da 15 bin paket, yani 1 buçuk ton aşure dağıtımı yapacağız." ifadesini kullandı.

Zeki Gül, aşure dağıtımının yarın belediye yanındaki küçük park, Eti Lisesi yanı, Yunus Emre Parkı, Özdoğanlar Sineması yanı, Huzur Camii yanı ve Yazıçarşı Kavşağı'nda yapılacağını kaydetti.