ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından kurban bayramı öncesinde yaşlıların evleri ve camilerin temizliklerinin yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, yaptığı yazılı açıklamada, bayram temizliğinin toplumda büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Bayram öncesi yaşlı vatandaşların evlerinde ve camilerde bayram temizliği yapılacağını ifade eden Gül, "Yaşlılarımız başımızın tacı. Ulu çınarlarımızın ve bakıma muhtaç insanların evlerini temizleyerek bayrama hazırlıyoruz. Aynı zamanda şehir merkezinde bulunan camilerde de bayram temizliği yaparak camileri de bayrama hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşlıların ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerini sadece bayram zamanında değil belirli aralıklarla sürekli temizlendiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Evde bakım hizmetleri kapsamında 2012 yılından beri yaşlıların ve bakıma muhtaç olanların evlerini temizliyoruz, onlarla konuşup dertlerini bölüşüyoruz. Bugün itibari ile temizliğe gittiğimiz 430 ev mevcut. Bunların bayram temizliği dışında da rutin olarak belediyemiz tarafından temizliği yapılıyor."

Gül, bugüne kadar kent merkezindeki 104 cami ve mescidin 78'inin temizlendiğini bildirdi.