ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi bünyesindeki gençlik merkezlerince düzenlenen sosyal ve sportif faaliyetlerde başarılı olan bin öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi'nde düzenlenen dağıtım töreninde, kurum olarak gençlerin en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasına gayret ettiklerini söyledi.

Belediye bünyesindeki gençlik merkezlerinden binlerce öğrencinin faydalandığını anlatan Külcü, "Çocuklarımız, gençlerimiz için ne yapsak azdır. Daha iyisini, daha güzelini, daha fazlasını yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ülkenin dört bir yanını kalkındırmanın, güzelleştirmenin telaşı ve gayretindeyiz. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Yeter ki siz ülkemiz için milletimiz için, devletimiz için kendinizi geleceğe iyi hazırlayın." dedi.

Sosyal ve sportif faaliyetlerde başarılı olan öğrencilere hediye edilecek bisikletleri 16 Temmuz'da vermek için program yaptıklarını dile getiren Külcü, şunları kaydetti:

"16 Temmuz Cumartesi günü sizlerle burada buluşmak üzere bisikletlerinizi hazırladık, bayraklarınızı astık, gerekli iletişimi sağladık ve evlerimize gittik. Sonrasında ne yazık ki bunu ertelemek zorunda kaldık. Ertelenmiş de olsa bu sevincimizi, mutluluğumuzu yaşayabiliyoruz. Sizlerin huzurunuzda ay-yıldızlı tişörtleri giymiş umudumuz, geleceğimiz, heyecanımız olan gençlerimizin huzurunda bütün milletimize geçmiş olsun. Çok acı bir akşam yaşadık. O gece 239 kardeşimizi şehit verdik. Onlar hakka yürüdüler. 2 binden fazla yaralı kardeşimiz var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Devletimizin bekası için onlar gözlerini kırpmadan tankların, topların üzerine yürüdüler. Onların o cesareti, dik duruşu sayesinde bugün ülkemizde başımız dik yaşayabiliyoruz. Eğer o akşam farklı bir netice ortaya çıksaydı biz bugün bu programı yapıyor olamazdık."

- Çanakkale ruhu

Külcü, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamından itibaren 79 milyonun dimdik ayakta olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale ruhunu 15 Temmuz akşamı ve sonrasındaki süreçte yaşadık. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda birçok cephede neler yaşanmışsa nasıl bir duygu ve ruh bütünlüğü yaşanmışsa milletimiz geride bıraktığımız 20 gün içerisinde o coşkuyu, ruh halini yaşıyor. Çanakkale'de dünyanın en güçlü orduları, en iyi imkanlarla bir araya geldi. Haçın hilale savaşı gibi yedi düvel yan yana geldi ve o topraklara, ecdada saldırdılar. Bütün imkanlara rağmen iman galip geldi. O gün orada Hakk'a teslim olanlar, Allah'a teslim olanlar, bu vatana, toprağa, bayrağa sevdalı olanlar gözlerini kırpmadan canlarını verdiler. Bu topraklar bugün bize vatansa atalarımızın sayesinde." ifadelerini kullandı.

Ailelere de çağrıda bulunan Külcü, "Anne ve babaların evlatlarını Çanakkale ruhuyla yetiştirmeleri gerekir. Bu konuda hassas olduğunuzu biliyorum ama Çanakkale ruhu üzerinde lütfen daha çok durun. 15-20 gündür süren tüm bu acı olayları bize, evlatlarımızın eliyle yaşattılar. Sadece FETÖ'yü, ihanet şebekesini kast etmiyorum. Bugün FETÖ olur, yarın başka şey olur. Onun için çocuklarımızın eğitimleriyle ilgilenin. Bizim değerlerimizle iyi birer birey olarak yetişsinler." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri dağıtıldı. Başkan Külcü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve belediye başkan yardımcıları, dağıtım töreninin ardından öğrenciler ile Hürriyet Meydanı'na kadar tur attı.