ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince, başkan ve başkan yardımcılarının adlarının kullanılarak muhtaç öğrenciler için para topladıkları iddia eden kişilere itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kötü niyetli kişi ya da kişilerin ramazan ayını fırsat bilerek belediye yöneticilerinin adını kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları belirtildi.

Çorum Belediyesinin hiçbir kademesinin yardım ya da destek adı altında bağış talebinde bulunmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Daha önceden de Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın, başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimizin adı kullanılarak yardım başlığı altında bağış toplandığı yönünde ihbarlar gelmiş, vatandaşlarımıza gereken uyarılar yapılmıştı. Ramazan ayını fırsat bilen dolandırıcılar, belediye başkanımız ve idarecilerin adını kullanarak iş adamlarını ve vatandaşlara telefonla ulaşıp, 'ihtiyaç sahibi öğrencilere elbise yardımında bulunuyoruz' şeklinde taleplerde bulunup hesap numarası vererek belirledikleri sözde yardım miktarını hesaba yatırmalarını istemektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetini bu şekilde istismar eden dolandırıcılara karşı dikkatli davranmalarını ve bu şahıslara kesinlikle itibar etmeyerek karşılaştıkları benzer durumlarda 155'i arayıp emniyet güçlerimize anında haber vermelerini önemle rica ederiz."