ÇORUM (AA) - Yozgat'ta bir kişinin, internet üzerinden satışa çıkardığı 35 bin lira değerindeki otomobilini alan kişilerin parasını ödemediğini iddia ederek, şikayette bulunması üzerine Çorum'da iki kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden A.Ö, adlı kişinin, internet üzerinden satışa çıkardığı otomobili için arayan kişilerle pazarlık yaptığını ve anlaşma sağlanması üzerine gelen kişilere noter satışı ile aracı devrettiğini belirtti. 

Söz konusu kişilerin aracın parasını banka havalesi ile göndereceklerini belirterek ayrılmaları sonrasında dolandırıldığını anladığını belirten A.Ö, bu kişiler hakkında şikayette bulundu.

A.Ö'nün ifadeleri doğrultusunda soruşturma başlatan Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin eşkal bilgileri ve güvenlik kamera kayıtlarını çevre illerin emniyet müdürlükleriyle paylaştı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gönderilen güvenlik kamera kayıtları doğrultusunda şüphelilerin kentte yaşayan Orhan K. (39) ile İbrahim K. (35) olduğunu belirledi.

Yakalanan iki şüpheli, gözaltına alınmaları sonrasında cumhuriyet savcısının talimatıyla Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yetkililer, A.Ö'nün sattığı aracın ise şüpheliler tarafından  başka bir kişiye satışını yaptıklarının tespit edildiğini kaydetti.