ÇORUM (AA) - Çorum'da, merkeze bağlı Üyük köyünde yaklaşık 6 yıldır kapalı olan taş ocağının tekrar açılması için özel bir firma tarafından çalışma başlatılmasını, köy sakinleri protesto etti.

Yaklaşık bin kişinin yaşadığı 200 haneli Üyük köyünde, 6 yıl önce kapatılan taş ocağının, özel bir firma tarafından tekrar açılması için ocak alanında iş makinelerince çalışma başlatılması köy sakinlerinin tepkisini çekti.

Ocağın bulunduğu bölgeye köy muhtarı Ali Yalvaç ile birlikte giden köy sakinleri, firma yetkililerine tepki gösterdi.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Jandarma ekipleri köylüleri sakinleştirmeye çalıştı. Firma yetkililerinin iş makineleriyle bölgeden ayrılmasının ardından köy sakinleri protestolarına son verdi.

Üyük Köyü Muhtarı Yalvaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taş ocağının tekrar faaliyete geçmemesini istediklerini belirtti.

Ocağın bulunduğu alanda köyün kullandığı su kaynağının bulunduğunu ileri süren Yalvaç, "Söz konusu ocağın yeniden açılmasını istemiyoruz. Çünkü o bölgede su kaynağımız var. Bu bölgede tekrar faaliyet gösterilirse su kaynaklarımız zarar görecek. Ocağın çalıştığı yıllarda da su kaynaklarımız zarar görmüştü. Bu köyü buradan kaldırmadıkları müddetçe biz bu ocağın yeniden çalıştırılmasına izin vermeyiz" dedi.