ÇORUM (AA) - İHH Çorum Şubesi tarafından 320 yetime bayramlık elbise dağıtıldığı bildirildi.

İHH Çorum Şube Başkanı Selim Özkabakçı, yaptığı açıklamada, "Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla çıktıkları yolda bu Ramazan Bayramı'nda da yetimleri unutmadıklarını belirterek, il merkezi ve Alaca ilçesinde 320 yetim çocuğa bayramlık elbise aldıklarını ifade etti.

Vatanlarından uzak, sıkıntı içerisindeki sığınmacı ve mülteci durumundaki yetimleri, yetim destekleme programına da dahil ettiklerini dile getiren Özkabakçı, şunları kaydetti:

"Yetim ailelerimize de bayram öncesi kuru gıda paketleri ulaştırdık. Yetimlerin Efendisi Peygamberimiz 'Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimse ile ben cennette iki parmak kadar yakın olacağız' buyurmuşlar ve bizlere yeryüzünün bütün yetimlerini işaret etmişlerdir. İHH Türkiye'de ve dünyada 75 bin yetime her ay düzenli para desteği sağlamaktadır. Bu çalışmaları sizlerin desteğiyle yapıyor. Tüm Çorum halkını yetimlerimize destek olmaya davet ediyorum."

Özkabakçı, vakıf olarak yaptıkları faaliyetlerde gönüllü olarak yer almak isteyenleri de vakfın Üçtutlar Mahallesi'ndeki hizmet merkezine başvurmalarını istedi.