ÇORUM (AA) - Çorum İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından "Halep'e Yol Açın" adıyla yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Halep kentinde tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir insanlık trajedisi yaşandığı, Esed rejiminin kuşatması altında yaşam mücadelesi veren Halep halkının acil yardım beklediğine dikkat çekildi.

Beşar Esed rejiminin Rusya'nın desteği ile hastaneleri bombalayıp, sivilleri öldürdüğünü, İran rejiminin de Esed saflarında kan akıtmaya devam ettiği savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnsani yardım konvoyları saldırıya uğruyor. Şehirde 400 bine yakın sivilin muhasara altında olduğu tahmin ediliyor. Bunların 100 bini çocuk. Son 5 gün içinde 100'den fazla çocuğun hayatını kaybettiği, yüzlerce çocuğun da ağır yaralandığı bildiriliyor. Şehirdeki siviller cehennem hayatı yaşıyor ve dünya bu trajediyi, barbarlığı izlemekle yetiniyor. Halepliler yüzüstü bırakılıp kaderlerine terk ediliyorlar. Halep'te olup bitenler bütün dünyanın yüz karasıdır. Halep bombalanıyor. Semtler yerle bir ediliyor. Ama kimse yardıma koşmuyor. Tahminlere göre, Halep'in doğusunda 100 bin çocuk ölüm tehlikesiyle burun buruna yaşıyor. Evler, hastaneler ve yardım konvoyları yanlışlıkla değil, kasten bombalanıyor. Dünya savaş suçu işlenmesine seyirci kalıyor. Daha da kötüsü, bazı devletler bu suça ortak oluyor."

Halep'teki insanlar için "Halep'e Yol Açın" isimli yardım kampanyası başlatıldığı bildirilen açıklamada, "Çorum halkı olarak, yardım kampanyasına vereceğiniz destekle, mazlum Halep halkı bir nebze olsun rahatlayacak, savaş şartları altında ulaşılması artık neredeyse imkansız hale gelen ekmek, un, yağ, gibi en temel gıda ihtiyaçlarına ulaşabilecektir. 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' anlayışıyla, sınır komşumuz, Mazlum Suriye ve Halep halkına desteklerimizi esirgemeyelim." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, yardım kampanyasına destek olmak isteyenlerin Üçtutlar Mahalesi'ndeki dernek merkezine müracaat edebilecekleri kaydedildi.