ÇORUM (AA) - Çorum İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Selim Özkabakçı, Çorum halkını, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için düzenlenen yardım kampanyalarına katkı yapmaya davet etti.

Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak Suriye'deki savaşın başından itibaren Çorum halkının yardımlarını mazlumlara ulaştırmaya devam ettiklerini belirterek, İHH öncülüğünde Suriye'ye 12 bin 500'den fazla insani yardım tırı ulaştırıldığını kaydetti.

Suriye'de birçok güvenli bölgede çadır kampları kurduklarını, İdlip'te de yaklaşık 3 bin kişinin kalacağı çadır kent kurmaya başlandığını dile getiren Özkabakçı, "Suriye’de Halep’in tahliyesiyle daha büyük bir zulüm yaşanıyor, durum daha vahim bir hal aldı. Halep’in kuşatma tahliyesi sırasında, Halep'e girdiğimizde karşılaştığımız manzara bizleri derinden etkiledi. Suriye’de çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, yaralılar sizlerin desteğine daha fazla muhtaç duruma geldi. Çocukların akan gözyaşları, soğuktan titreyen bedenleri, kadınların umutsuz bakışları, yaşlıların yakarışları, yaralıların feryatları içimizi dağladı. Bu durumu kelimelere sığdıramıyoruz. Biz Halep'e şahit olduk, Allah için sizlere iletiyoruz. Sizler de Allah için destek çalışması yapın, çevrenizi harekete geçirin. Bu sevap kervanına hep birlikte katılalım." ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre içerisinde Çorum'dan Suriye'ye insani yardım tırlarının gönderileceğini bildiren Özkabakçı, yardım kampanyasına katkı yapmak isteyenlerin kendilerine ulaşmasını istedi.