ÇORUM (AA) - Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, özel bir firmaya hazırlattıkları Hak Ediş Bilgi Sistemi (HAKBİS) yazılımının kullanımına başlandığını belirterek, "Bu yazılım sayesinde, tüm ödemelere ilişkin süreçlerin kontrolünün etkin olarak takibi sağlanmış olacak" dedi.

İl Özel İdaresince harcama birimlerinin ödemelerine yönelik hazırlatılan HAKBİS yazılımının kullanımına dönük eğitim faaliyeti, İl Özel İdaresi Konuk Evi konferans salonunda gerçekleştirildi. Burada konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, HAKBİS yazılımı sayesinde tüm çalışanlar ve paydaşların daha verimli ve kısa süre içinde işlemlerini sonuçlandırabileceğini söyledi.

Arslan, şunları kaydetti:

"Bu yazılım sayesinde, tüm ödemelere ilişkin süreçlerin kontrolünün etkin olarak takibi sağlanmış olacak. Yine ödemelerin veri tabanında tutulması, ihtiyaç durumunda birçok farklı raporların elde edilmesi, ödemenin SMS ile banka hesabına gönderilmesinin hak sahibine bilgilendirilmesi de bu sistem sayesinde sağlanmış olacak."

Daha sonra yazılımı hazırlayan firmanın yetkilileri tarafından ilgili birim amirleri ve personele sistemin kullanımı anlatıldı.