ÇORUM (AA) - Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, "Karla mücadele koordinasyon merkezimiz ile 'Alo Kar' hattı, bu yıl da kış mevsimi boyunca 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam edecek" dedi.

Arslan, Çorum Valiliği'nce, il genelinde sorunsuz bir kış mevsiminin geçirilmesi hedefiyle başlatılan çalışmalar kapsamında İl Özel İdaresi bünyesindeki kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

İl Özel İdaresi bünyesinde 2012 yılında kurulan karla mücadele koordinasyon merkezi ile Alo Kar hattının bu yıl da hizmetlerini aralıksız sürdüreceğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Karla mücadele koordinasyon merkezimiz ile 'Alo Kar' hattı, bu yıl da kış mevsimi boyunca 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam edecek. Kar yağışı nedeniyle kapanan yolların ve diğer kış koşulları nedeniyle oluşan mağduriyetlerin acil çağrı ile '0364 222 1 222' numaralı telefona bildirilmesi sonrasında merkezden uydu aracılığıyla takip edilen karla mücadele araç ve ekipler, çağrının geldiği bölgeye kısa sürede ulaşacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecektir."

Karla mücadelede görev yapacak araçların bakım ve onarımlarının devam ettiğini vurgulayan Arslan, "Araçlar için gerekli kar lastikleri, zincir, çekme halatı gibi ekipmanlar temin edildi. İl Özel İdaresi makine parkında bulunan 27 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi mücadele çalışmalarında kullanılacak. Yine 4 dozer, 5 lastik tekerlekli yükleyici, 5 kanal kazıcı ihtiyaç duyulduğu takdirde çalışmalara destek verecek. Bu şekilde toplam  46 araç ile personel taşımasında kullanılacak servis araçları karla mücadele için hazır duruma getirildi" diye konuştu.

Arslan, "Karla mücadelede deneyimli İl Özel İdaresi personeli, bu kış mevsiminde de aynı sorumluluk ve görev bilinciyle çalışarak vatandaşların hizmetinde olacak" dedi.