ÇORUM (AA) - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından "Çorum İl Stratejik Gelişim" planı hazırlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç'ın talimatları doğrultusunda "Çorum İl Stratejik Gelişim Planı" hazırlanması amacıyla eylem planları gözden geçirme çalıştayı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen çalıştaya kamu kurum ve kuruluşları ve yerel hizmet yetkililerinden 65 kişinin katıldığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalıştay öncesinde 10. Kalkınma Planı, Öncelikli Dönüşüm Programları, Orta Vadeli Plan ve 65. Hükümet Programı gibi üst ölçekli plan ve programlar titizlikle incelenmiş, bu çalışma kapsamında kamu kurumları yetkilileriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Ardından kurumlar taslak eylem planlarını OKA ile paylaşmıştır. Çalıştayda katılımcılar, kurumlarının ilgili olduğu eylemlerle ilgili görüş ve önerilerde bulunmuştur. Bilgilerin düzenlenmiş hali Aralık ayı içerisinde tekrar kurumlarla paylaşılarak çalışmaya devam edilecektir."

Açıklamada, çalışmanın sonucunda tarım ve kırsal kalkınma, altyapı ve ulaştırma, asayiş ve yerel kamu hizmetleri, sanayi ve ticaret, eğitim ve istihdam, sağlık ve sosyal hizmetler, çevre, orman ve su, kültür ve turizm başlıklarıyla hazırlanacak eylem planlarının Çorum'da 2017-2020 yılları için yapılacak öncelikli proje ve faaliyetlerin ortaya çıkarılacağı aktarıldı.