ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, itfaiyenin 2018 yılının ilk 8 ayında 634 olaya müdahale ettiğini bildirdi.

Gül, İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çorum İtfaiyesi’nin Türkiye’de kurulan ilk itfaiye teşkilatlarından biri olduğunu belirtti.

Çorum İtfaiyesi'nin 2014 yılında 934, 2018 yılının ilk 8 ayında 414 yangın, 193 kurtarma ve 27 boğulma olmak üzere toplam 634 olaya müdahale ettiğini anlatan Gül, "İtfaiyecilik sadece bir memurluk değil aynı zamanda kendisinden fedakarlık isteyen bir meslektir. İtfaiyecilerin asıl amacı hayat kurtarmaktır." ifadesini kullandı.

Kurulduğu ilk yıllarda yalnızca yangınlara müdahale eden itfaiye teşkilatının, zaman içerisinde kurtarma faaliyeti, acil yardım hizmetleri, eğitim hizmetleri gibi birçok alanda faaliyet gösterdiğinin altını çizen Gül, şunları kaydetti:

"Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren itfaiye teşkilatımız, sahip olduğu teknik ekipman ile bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatıdır. Sahip olduğu teknik araçlar itibarıyla son derece donanımlı bir teşkilatımız var. 12 müdahale, 4 servis aracı ve 65 personelimiz ile 24 saat esasına göre hizmet vermekteyiz. Bölgenin en büyük araçlarından biri olan 42 metre merdivenli tam otomatik İtfaiye aracımız var. 6 ton kapasiteli müdahale aracımız var. En önemli hizmetlerimizden birisi de trafik kazalarında kurtarma ve onunla ilgili her türlü ekipmanımız ile bölgenin en güçlü teşkilatından biriyiz. İtfaiye teşkilatı, 1714 yılında askeri bir teşkilat olarak kurulmuştur. Ardından 1925 yılından itibaren Adana, Erzincan, Trabzon ve Çorum'da Türkiye’nin ilk itfaiye teşkilatları kurulmuştur. Türkiye’deki ilk itfaiye olması nedeniyle de Çorum İtfaiyesinin önemi büyüktür."