ÇORUM (AA) - Çorum'da, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilen Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi kapsamında ilçe belediyelerine araç tahsisine başlandı.

Çevre Belediyeler Birliği tarafından AB hibeleriyle inşa edilen 21 milyon Avro bütçeli Katı Atık Bertaraf Tesisinin inşasının tamamlanmasının ardından tesise atık taşıyacak araçların ilçe belediyelerine tahsisine başlandı.

Proje kapsamında temin edilen araçlardan ilki, Osmancık belediyesine teslim edildi.

İlçe belediye binası önünde gerçekleşen teslim töreninde Çorum Belediye Başkanı ve Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Zeki Gül, Osmancık Belediye Başkan Vekili İsmail Gömeç'e aracı verdi.

Törende bir konuşma yapan Gül, vahşi depolamaya son vererek daha temiz bir Çorum için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

İlçelerin çöplerinin vahşi depolamadan çıkartılarak bundan sonraki süreçte Çorum'a geleceğini dile getiren Gül, "Osmancık, Alaca, Laçin ve İskilip ilçelerimizin çöpleri önce transfer istasyonlarına ardından da Çorum'a gelecek. Orada eğer yok edilmesi gerekiyorsa yok edilecek, nakledilmesi gerekiyorsa nakledilecek. Çevreye en az zararı verecek şekilde bizim tesislerimizde Osmancık'ın çöpleri de işlenmiş olacak. Aracın Osmancık'a hayırlı olmasını diliyorum. Temiz bir çevre, temiz bir Osmancık, temiz bir Çorum içinde başlangıç olarak aracın kontağını teslim ediyorum." ifadelerini kullandı.