ÇORUM (AA) - Çorum'da sahte belge düzenlenerek kamunun yaklaşık 1 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturmada, aralarında polis memuru ve orman işletme şefinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kargı ilçesindeki Orman İşletme Şefliğinde gerçeğe aykırı kesme ve sürütme raporu düzenlenerek kamunun zarara uğratıldığı bilgisi üzerine soruşturma başlatıldı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan incelemede, 2014-2015 yıllarında 6 bin 945 ster orman emvali üretimi gerçekleşmediği halde üretim yapılmış gibi gösterildiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında "Nitelikli Zimmet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma" suçlarını işleyerek kamuyu yaklaşık 1 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edilen, bir polis memuru, orman işletme şefi ile orman işçisi 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekiplerince Çorum, Amasya ve Malatya'da gerçekleştirilen operasyonlarda 10 şüpheli yakalandı.

Bazı şüphelilerin, devleti zarara uğratarak elde ettikleri parayla spor müsabakalarına bahis oynadıkları öne sürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 9 kişiden, polis memuru, orman işletme şefi ile orman işçilerinden oluşan 7'si tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.