ÇORUM (AA) - Çorum'da, özelleştirilen şeker fabrikası yönetimi tarafından alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle eylem başlatan üretici ve nakliyecilere, fabrika yönetimi tarafından 15 milyon 500 bin lira ödeme yapıldığı bildirildi.

Ankara yolunda faaliyet gösteren özel bir firmaya ait Çorum Şeker Fabrikası önünde 2 Kasım Cuma günü eylem başlatan üretici ve nakliyecilerin sorunları giderildi.

Vali Vekili Recep Yüksel başkanlığında firma yetkilileri ve eylem yapan gruptan temsilcilerin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, fabrika yönetimi ile üreticiler arasında anlaşma sağlandı.

Toplantının ardından, Safi Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Özelleştirme İdaresine yaptığı 528 milyon liralık ödeme ile Çorum Şeker Fabrikası'nı devralan Safi Holding'in çiftçilere ve kooperatiflere ayrı ayrı ödemelerini yaptığı belirtildi.

Holdingin, kendi finansmanından çiftçiye üçüncü ve son avans ödemesi olarak 9,5 milyon lira, kooperatiflere ise 6 milyon lira nakliye ödemesini gerçekleştirdiği ayrıca her 15 günde bir nakliyecilerin hesaplarına ödeme yapılacağı aktarılan açıklamada, "Fabrikada gelecek sezon bir takım iyileştirmeler yaparak kapasitenin büyütülmesi, ilave istihdam ve üretimi arttıracak revizyon yapılması kararlaştırılmıştır. Avans ödemeleriyle birlikte Çorum Şeker, milli dava olarak gördüğü pancar tarımının sürdürülebilirliği için çiftçisinin yanında ve destekçisi olduğunu bir kez daha göstermiştir." ifadelerine yer verildi.

Alacaklarının ödenmediğini gerekçe gösteren üretici ve nakliyecilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, 2 Kasım'da Çorum-Samsun kara yolunun gidiş istikametini trafiğe kapatarak, yolda bir süre oturma eylemi yapmıştı.