ÇORUM (AA) - Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla sürücülere araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, sürücülerin yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla araçlarının kış bakımını ihmal etmemesi gerektiğini ifade ederek, araçlardaki eksiklerin bir an önce tamamlanmasını istedi.

Sürücülerin ağır kış şartlarına hazırlıksız yakalanmaması için gerekli tedbirleri kısa zamanda almalarının trafik güvenliği açısından önemli olduğunun altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

''Sürücülerimiz özellikle gizli buzlanmalara karşı tedbirli olmalı. Mevsime uygun araç bakımı yapılması ve kar tipi lastiklerin kullanılması yasal zorunluluk haline getirilmiştir. Uzun ve yorucu bir kış bizi bekliyor. Kazaların yaşanmaması için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kışın yaşanan kazalara; buzlanma, aracın yolun durumuna göre kullanılmaması ve kışa hazırlanmaması neden olmaktadır. Bunun için araç lastiği, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir.''