ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, kentin turizm konusunda çok sayıda zenginliği barındırmasına rağmen halen yeterli sayıda turist çekemediğini belirterek, "Tarım ve sanayi alanında kabuğumuzu kırdık sayılır. Turizm çıkmazını da hep birlikte aşacağız" dedi.

Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde yaptığı açıklamada, Çorum'un özelliklerini tanımayı sürdürdüğünü belirterek, kente katma değer sağlayan en önemli sektörlerin tarım, sanayi ve turizm olduğunu söyledi.

Çorum'un tarım ve sanayi alanında kabuğunu kırdığını ancak turizm konusunda geri kaldığını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Çorum, her ilçesi her beldesi ya bir türk boyunun ya da bir türk beyinin ismini taşıyan, Orta Anadolu'ya damgasını vuran bir ilimiz. Çorum’da sanayi oldukça ileri noktada. Şuanda sanayide kalifiye eleman sıkıntısı ve pazar tıkanıklığı olsa da işler yolunda gidiyor. Tarım alanında da son yıllardaki önemli yatırımlar ve yeni tesisler itici bir güç oldu. Tarım ve sanayi alanında kabuğumuzu kırdık sayılır. Turizm çıkmazını da hep birlikte aşacağız. Çorum'da biraz daha turizme önem vereceğiz."

Hitit Medeniyeti'nin başkentine ev sahipliği yapan kentte Osmanlı ve Selçuklu devletlerinin eserlerinin yer aldığına, tarihi konaklar, asırlık çeşmeler ve birçok eserin de restore edildiğine dikkati çeken Kara, şöyle devam etti:

"Çorum, kültür turizmi yönünden geri kalmış bir il. Bazı alanlarda çalışma yapılmadığı için geride kaldığını düşünüyorum. Kültür ve tarih varlıklarının yanı sıra tabiat varlıkları açısından da zengin bir iliz. Karadeniz Bölgesi çok sayıda Arap turist çekiyor. Bu potansiyelden biz de yararlanmalıyız. İnanç turizmine yönelik çalışmalar da yapılmalıdır. Kerebi Gazi Türbesi'nin yanında 4 tane sahabe mezarı daha bulunuyor. Ebu Suud Hazretleri'nin, Akşemseddin'in memleketi inanç turizmi açısından geri kalmış. İnşallah inanç, kültür ve tarih turizmini hep birlikte ele alacağız. Konaklama sorunu çözeceğiz. Turistlere yönelik çalışmalar yaparak, onların burada güzel zaman geçireceği ve çeşitli aktivitelerin yapılacağı projeler planlıyoruz."

Vali Kara, kentin yeni bir tanıtım filmine ihtiyaç duyduğunu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu alanda bir çalışma yapıldığını sözlerine ekledi.