ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, yarıyıl tatili nedeniyle öğrenci, öğretmen ve aileler için bir mesaj yayımladı. 

Vali Kara, mesajında, il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 96 bin 651 öğrencinin karne sevinci yaşadığını belirtti.

Öğrenci ve öğretmenlerin yorucu bir dönem geçirdiklerini ifade eden Vali Kara, geleceğin umudu ve ülkenin istikbali olan öğrenciler ile onları hayata hazırlayan öğretmenlerin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni etti.

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sonuna gelindiğini ancak her bitişin yeni bir başlangıcı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Vali Kara, "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek, geçmiş üzerine kurulur. Öğrencilerimiz de yarıyıl tatilinde yapacakları iç muhasebeyle birinci dönemi değerlendirme şansı bulacaklardır. Bu vesileyle öğrencilerimizin ikinci döneme daha dinamik başlayacağına ve gelecekteki hedefleri için daha azimli ve kararlı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Mesajında öğrenci, öğretmen ve ailelere de tavsiyelerde bulunan Kara, şunları kaydetti:

"Sevgili öğrencilerimiz, notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Tatilinizi bir boşluk olarak değil aksine eksiklerinizi tamamlayacağınız, kitap okuyacağınız, faydalı bilgiler edineceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz. Kıymetli öğretmenlerimizin de ülkemizin geleceği çocuklarımızın onları eseri olacağı bilinciyle hareket etmelerini ve öğrencilere tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak geçirmelerini tavsiye etmelerini öneririm. Ailelerimizin de çocuklarını sadece dönem veya yıl sonunda aldıkları notlarla değerlendirmemelerini, güzel ahlaklı bireyler yetiştirilmesinin de önemli olduğunu unutmamalarını hatırlatırım."

Vali Kara, ikinci dönemin tüm eğitim camiası açısından daha başarılı ve hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.