ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Ahmet Kara, Kargı ve Laçin ilçelerinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Müftüsü Mehmet Aşık ile ilk olarak Kargı'ya giden Vali Kara, Kaymakamlığı ziyaret ederek, Kaymakam Ali Erdoğan'dan brifing aldı. 

Daha sonra Belediye Başkanı Zeki Şen'i ziyaret eden Vali Kara, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Şen, gelişmekte olan ilçe ekonomisi sayesinde dışarıya önlenmesi adına yatırımlar yapmak istediklerini söyledi. İlçede Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Şen, yatırım için arazi araştırması yaptıklarını belirtti.

Vali Kara da Hayvancılık OSB'nin hem ilçeye hem de Çorum'a katma değer sağlayacağına inandığını, yapılacak çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti. 

Belediyenin ardından Kargı Bezi’nin dokunduğu Halk Eğitim Merkezi'ni de ziyaret eden Vali Kara, Çorum'da, Kargı Bezi başta olmak üzere birçok ürün ve malzeme üretildiğine dikkati çekerek, söz konusu ürünlerin tanıtımının ve satışının yapılması için kent merkezinde bir yer açacaklarını belirtti. 

Vali Kara, daha sonra tarihi Hilmi Ağa Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Laçin ilçesine hareket etti. 

Laçin'de de kaymakamlık ve belediye başkanlığını ziyaret eden Vali Kara, ilçenin genel yapısı ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.