ÇORUM (AA) - Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Çorum Valisi Necmeddin Kılıç için veda yemeği verildi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen programa Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurum ve kuruluşların amirleri ve iş adamları katıldı.

Vali Kılıç, konuşmasında, Çorum'da görev yapmaktan mutluluk ve memnuniyet duyduğunu dile getirerek, yaklaşık 2,5 yıl boyunca ortak hareket ederek güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi.

"Meslek hayatım boyunca büyük bir hadiseyi burada yaşadım." diyen Kılıç, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'u burada yaşadık. Aslan gibi yanımda duran Emniyet Müdürümle, halkımız, Valilik makamına girerken grup grup yanıma geldiler, 'Sayın Valim, biz seninleyiz' dediler. Sonra bu sayı 20 bini buldu. Böylesine fedakar, böylesine ülkesini seven bir halka gece gündüz hizmet edilmeliydi. Gündüz oturmadım, gece uyumadım. Hiç yıllık izin kullanmadım. Kolum kırıldı, 2 ay raporu reddettim. Yani gecemi gündüzüme kattım. Hizmet vermeye çalıştım."

Çorum'dan ayrıldığı için üzgün olduğunu dile getiren Kılıç, "Çünkü siz değerli dostlarımızdan ayrılıyorum. Başarı burada hepimizindir. Sanayide, turizmde, heryerde başarı elde ettik. Ben her gün halkımızla buluşmayı tercih ettim. Mahallelere gittim. Makama gelenlerin sorunlarını çözmeye çalıştım. Elbette yapamadıklarım olmuştur. Ben haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Benim hakkım varsa helal olsun diyorum. Bütün Çorum'dan helallik istiyorum. Çorum'un bahtı açık olsun." diye konuştu.

Başkan Gül, Başsavcı Ağca, Rektör Alkan ve ÇTSO Başkanı Başaranhıncal, Vali Kılıç'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

Programda Vali Kılıç'a günün anısına çeşitli hediye ve plaketler takdim edildi.